Představení 25. 10. vyprodáno!

Vážení divadelní příznivci,

páteční představení Ondráš Ochotnického spolku malenovického je již bohužel vyprodáno. Kapacita sálu v Hospodě Pod Borovou zkrátka není nafukovací. Váš zájem nás těší a jistě pro Vás připravíme představení v náhradním termínu.

Pro sobotní představení kyjovických ochotníků a nedělní vystoupení spolku z Metylovic ještě vstupenky k dostání jsou. Objednávat můžete na tel. 773 982 228 nebo na obecním úřadu.

FIGA BOROVÁ – festival ke stému výročí se blíží

Od pátku 25. do neděle 27. října budou mít příznivci amatérského divadla jedinečnou příležitost oslavit společně s malenovickými ochotníky sté výročí založení jejich spolku.

Festival FIGA BOROVÁ začne v pátek v 18 hodin slavnostním zahájením, po němž bude následovat „obnovená derniéra“ hry Povídačky o zbojnících aneb Ondráš. Právě tato komedie s folklorními prvky totiž stála v roce 2010 u znovuzrození malenovického souboru. Představení tentokrát doplní živý hudební doprovod cimbálové muziky Kotci.

Sobota bude patřit kyjovickému Divadlu Pod Zámkem, které uvede hru Torbena Bettse Kočka v oreganu. Začátek představení v 18 hodin.

Nedělní odpoledne zahájí představení dětského divadelního kroužku z malenovického CVČ U Rosničky a jeho originální ztvárnění klasických Bajek.

Přehlídku pak uzavře metylovický Sokol na prknech komedií Antonína Procházky S tvojí dcerou ne. Představení začne v 17:00.

Celému festivalu sice bude přihlížet odborná porota, rozhodně však nepůjde o soutěžní přehlídku, v níž by se jednotlivé soubory měly poměřovat. Hlavní cena je předem daná a pro všechny stejná – vzhledem k názvu festivalu rovněž vcelku předvídatelná. Zkrátka věříme, že si všichni nadšení amatérští divadelníci a neméně nadšení diváci užijí s námi tři dny na prknech, která i na malé dědině pod horami znamenají svět.

Předprodej na tel. čísle 773 982 228 a na obecním úřadu v Malenovicích.

Jednotlivé vstupné 90,- / permanentka na celý program 200,-

Premiéry jsou úspěšně za námi, tedy vzhůru k reprízám!

Další úspěšnou premiéru mají za sebou malenovičtí ochotníci. Vlastně hned dvě – páteční, která proběhla 24. listopadu, a sobotní, jež následovala hned další den. Ochotnický spolek malenovický má totiž tolik členů, že si s jednou premiérou nevystačí a pokryje hned dvě zcela rozdílná obsazení stejné hry.

Tedy pokaždé s jinými herci, ale v obou případech takříkajíc se stejným úspěchem, odehráli malenovičtí divadelníci první dvě představení nové, tentokrát pohádkové hry Dobrá rada nad zlato. Autorem scénáře je opět „obecní dramatik“ Pavel Kuběna, který se postaral také o scénografii a celkový vizuál představení. Režie se tradičně ujala Jana Ramíková, o kostýmy se postarala Věra Kulihová.

Do posledního místa vyprodaný sál Hospody Pod Borovou se tak již dvakrát na bezmála hodinu a půl proměnil v ladovsky malebnou pohádkovou krajinu a diváci mohli sledovat cestu Hloupého Honzy za poznáním toho, co je v životě nejdůležitější. Cestu napínavou, nebezpečnou i veselou. Ale víc se nesluší prozrazovat. Přijďte se podívat sami. Třeba hned 3. nebo 17. prosince od 17 hodin, opět na Borovou.

Adventní reprízy

Velmi nás těší Váš zájem o premiérová představení, kapacita borovského sálu však bohužel není neomezená. Proto jsme naplánovali další dva termíny repríz již na neděle 3. a 17. prosince. Přijďte si užít adventní pohádkovou pohodu. Začátek představení v 17:00, objednávky vstupenek: 773 98 22 28.